متن قرارداد خرید و فروش - بیع نامه - مبایعه نامه
افراد برای آنکه بتوانند به تعهدات خود نظم و ترتیب بخشند باید آنچه در عالم ذهن به وقوع می پیوندد را در قالب الفاظ و به صورت کتبی منعقد سازند تا به این وسیله آثار قانونی بر قرارداد مکتوب وارد شود. ضمن اینکه برای اثبات مسائلی که در تعهدات طرفین وجود دارد می توان به قرارداد کتبی رجوع نمود.از جمله قراردادهایی که در روابط بین مردم وجود دارد و انعقاد آن اجتناب ناپذیر است، قرارداد بیع یا همان خرید و فروش است که طرفین برای انعقاد صحیح و قانونی آن، ملزم هستند نکاتی را رعایت نمایند که در زیر به شرح برخی از آنها پرداخته و نمونه ای از متن یک قرارداد خرید و فروش یا بیع نامه یا مبایعه نامه جهت اطلاع مخاطبان گرامی ارائه می شود.
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 3827
اجزای متن قرارداد بیع - خرید و فروش
هر قراردادی از متنی تشکیل شده که این متن هم اجزایی دارد که در تنظیم قرارداد باید به آنها توجه نمود:
1- طرفین قرارداد (با ذکر مشخصات کامل و آدرس و شماره تلفن آنها)
2- موضوع قرارداد (به صورت کامل مشخص شود. زیرا قرار است قرارداد در چهارچوب آن اجرا شود.)
3- مبلغ قرارداد (به صورت کامل مشخص شود)
نکته : برای ذکر نکات تکمیلی همچون زمان تحویل مبیع می توان از شروط ضمن عقد استفاده کرد. شروط ضمن عقد شامل کلیه توافقات بین طرفین می شود و تنظیم دقیق آن از دعاوی احتمالی آتی جلوگیری خواهد نمود.
نکته : لازم به ذکر است عباراتی که در تنظیم قرارداد بیع آورده می شود باید بدون ابهام باشند و به صورت عبارات حقوقی تنظیم شوند و حتی علائم نگارشی نیز می توانند در تغییر معنای جملات نقش به سزایی داشته باشند بنابراین باید به صورت دقیق به کار برده شوند.
نکته : بنابراین برای تنظیم قرارداد بیع، تسلط به موادی از قانون مدنی که در باب بیع به تصویب رسیده است و سایر قوانین مرتبط لازم و ضروری است و همچنین توجه به عرف های موجود در جامعه در خصوص بیع.
نکته : تمام نکات ذکر شده در بالا اموری تخصصی هستند و البته بسیار دقیق که با حضور یک وکیل آشنا به امور قراردادها می توان از انجام صحیح هر یک از آنها اطمینان خاطر نمود.
نکات مهم قرارداد بیع - خرید و فروش
جدای از نکات تخصصی ذکر شده، نکاتی نیز به صورت عمومی در قراردادها و حین تنظیم آنها باید رعایت شود که عدم رعایت هر یک از آنها باعث ایجاد دعاوی آتی می شود. در زیر به برخی از این شرایط می پردازیم:
- امضای طرفین آنها را به آنچه نوشته شده است ملزم خواهد نمود. بنابراین در صورت اطمینان از متن قرارداد و تصمیمی که اتخاذ می کنید و با خواندن و تحلیل همه جانبه متن قرارداد، آن را امضا کنید.
- لازم به ذکر است اگر قرارداد در چند صفحه تنظیم شده باشد تمام صفحات آن باید امضاء شود. داشتن نسخه هایی از قرارداد به جز نسخه اصلی نیز توصیه می شود.
- برای اطمینان خاطر می توانید از طرف قرارداد خود بخواهید با زدن اثر انگشت کنار امضایش از سوء استفاده هایی که این روزها در جعل امضای طرفین می شود خاطر شما را آسوده سازد.
- در تنظیم قرارداد از خط خوردگی ها و حاشیه نویسی خودداری کنید و در درج تاریخ دقت لازم را مبذول دارید.
- از هر اقدامی که راه جعل و کلاهبرداری را باز می سازد خودداری کنید و تا حد امکان برای جلوگیری از این پیش آمد قسمت سفید و پر نشده ای در قرارداد باقی نگذارید.
- وجود شاهد در بار اثبات قرارداد حتما به کار شما خوهد آمد. پس در صورت امکان قرارداد را نزد شهود منعقد سازید و مشخصات ایشان را درج نمایید.
مطالب مرتبط با قرارداد بیع:
1- نکات مهم درخصوص قرارداد بیع یا خرید و فروش
2- مشاوره با وکیل برای تنظیم انواع قراردادها و عقود
3- انواع عقود در قانون مدنی - وکیل متخصص عقود و قراردادها
4- راه های اعتراض به رأی دادگاه ، واخواهی، تجدیدنظر، فرجام