جمعه, 28 اردیبهشت,1403
ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 17 فروردین 1401

 مجازات فحاشی در پیامک به مزاحم تلفنی

من یک سوال داشتم خواهش میکنم جواب بدید.ترو خدا بخونید هر کس می‌تونه کمک کنه. یک آقایی زنگ میزد ما رو تهدید میکرد و مزاحمت تلفنی ایجاد می کرد.من با پیامک یک فحش به مادر ایشون نوشتم و ایشون شکایت فحاشی از طریق پیامک کرده میشه بگید جرمش چیه؟؟ بعد من پرینت گرفتم که من به اون آقا قبل پیامک زنگ نزدم و ایشون ب من اول زنگ زده ، تقریبا ۵ بار.آیا اینم میشه مدرک حساب کرد؟ شاهد هم دارم که فامیل نیست دوستمه اون چی ؟ معلمم هم میتونه شهادت بده.خواهش میکنم کمکم کنید.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 3606

پاسخ – مجازات فحاشی  پیامکی به کسی که تهدید تلفنی داشته چیست ؟

  • در حقوق کیفری ایران، جرم توهین، یکی از جرایم علیه حیثیت معنوی اشخاص محسوب میشود و در اصطلاح به هر رفتاری اعم از فعل، گفتار، اشاره یا نوشتار دلالت دارد که بتواند به نحوی موجب سبک کردن، خوار و خفیف کردن، کسر شأن مخاطب یا تضعیف جایگاه و موقعیت مخاطب توهین شود. 
  • توهین به افراد میتواند صورت های مختلف به خود بگیرد. صرفنظر از برخی حالات خاص توهین که در آن، نسبت ناروای دو جرم خاص زنا و لواط به فردی داده میشود و این موضوع تحت عنوان قذف جرم انگاری و مجازات گذاری شده است (مواد 245 تا 261 قانون مجازات اسلامی)، یا سب النبی که حاوی دشنام به پیامبر اکرم است (مواد 262 و 263 قانون مجازات اسلامی) و کیفر حد را به دنبال دارد، دیگر مصادیق توهین به اشخاص را میتوان در دو عنوان کلی توهین ساده و توهین مشدد بررسی نمود.
  • مستند قانونی توهین ساده، ماده 608 قانون مجازات اسلامی می باشد. این ماده مقرر می دارد توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود. 
  • لازم به ذکر است گرچه طبق ماده قانون، فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، نمونه بارز توهین است، اما توهین اشخاص میتواند در صورت ها و قالب های متفاوت آن صورت گیرد و هرگاه فرد دشنام دهنده با استعمال الفاظ و یا هر نوع رفتاری باعث تحقیر و کسر شأن و منزلت مخاطب شود، از نظر قانون مجازات جرم شمرده شده و مستوجب تعزیر شناخته میشود. 

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

مصادیق توهین مشدد شامل موارد زیر می باشد: 

1- توهین به مقام رهبری سابق و فعلی کشور
2- توهین به سایر کارکنان و مقامات دولتی
3- توهین به مقامات سیاسی خارجی
4- توهین به صاحبان حرفه ها و مشاغل خاص
5- توهین به زنان یا کودکان
6- توهین از طریق هجو

 

شرایط تحقق جرم توهین و فحاشی 

1- باید رفتار فیزیکی اعم از گفتار، کردار یا نوشتار ارتکاب یابد. لازم به ذکر است این جرم عمدتاً با فعل مثبت ارتکاب مییابد. رفتار فیزیکی در جرم توهین میتواند به شکل گفتار، کردار، نوشتار و حتی اشارات مختلف دست و چشم و نظایر آنها باشد.
2- موهن بودن رفتار (توهین آمیزبودن آن) که تشخیص این امر بر عهده عرف است.
3- مخاطب توهین باید معین و حقیقی و زنده باشد.
4- حضوری یا علنی بودن توهین. وجود یکی از این دو شرط کافی است. البته ذکر این نکته الزم است که حضوری بودن به معنای حضور فیزیکی نیست، بلکه توهین و فحاشی  ممکن است از طریق تلفن، اینترنت، پیامک یا حتی حرکات توهین آمیز محقق شود.
5- صریح بودن به این صورت که توهین نباید به صورت پوشیده، در لفافه و مبهم باشد بلکه باید کاملا صراحت در لفظ و معنا داشته باشد.
6- عمدی بودن توهین؛ یعنی مرتکب باید عمد در ارتکاب رفتار توهین آمیز نسبت به دیگری داشته باشد. بنابراین اولا مرتکب نباید در حالت خواب، بیهوشی، هیپنوتیزم، مستی و نظایر آنها باشد؛ ثانیاً باید به موهن بودن رفتار خود آگاه باشد.
لازم به ذکر است جرم توهین یک جرم مطلق است و مقید به نتیجه نیست، بنابراین حتی اگر مخاطب توهین از توهین متأثر نشود، باز جرم توهین به صرف موهن بودن رفتار مرتکب از نظر عرف ارتکاب یافته تلقی میشود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مجازات فحاشی در پیامک به مزاحم تلفنی

♦ در پاسخ به پرسش شما باید گفت فحاشی به معنای بکار بردن الفاظ رکیک و زشت نسبت به شخص یا اشخاص دیگر است و از مصادیق توهین بشمار می آید و اگر حاوی عنوان ناموسی به اعضای خانواده ی مخاطب باشد، در صورت احراز قاضی نسبت به این موضوع که فحاش در واقع منظور و قصد دادن نسبت زنا داشته است، به حد قذف که هشتاد ضربه شلاق می  باشد محکوم می گردد در غیر این صورت مجازات فحاش تنها مجازات مقرر برای جرم فحاشی خواهد بود. این جرم از طریق نوشتن الکترونیکی همچون پیام یا درج و انتشار در فضای مجازی مانند شبکه های اجتماعی نیز محققق می گردد و هرگونه ادله ای که در قاضی علم ایجاد کند می تواند مورد استناد قرار گیرد. 
♦ اینکه شخص مزاحمت تلفنی ایجاد نموده یا شما را تهدید می کرده دلیل بر زایل شدن وصف مجرمانه ی عمل شما نیست. با این حال شما می توانید بابت ایجاد مزاحمت تلفنی و تهدید ایشان با وجود پرینت های فوق شکایت نمایید تا اینگونه شاید از شکایت خود منصرف گردید. 

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی در خصوص مجازات فحاشی با پیامک

ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی
هر کس با توجه به سمت، یکی از روسای سه قوه یا معاونان رئیس جمهوری یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا‌ نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه‌ها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری‌ها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین نماید به سه تا شش ماه حبس و یا تا (۷۴) ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.
ماده ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی
هر کس به حضرت امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی رضوان‌ا… علیه و مقام معظم رهبری به نحوی از انحاء اهانت نماید به حبس‌از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.
ماده ۵۱۷ قانون مجازات اسلامی
هر کس علناً نسبت به رئیس کشور خارجی یا نماینده سیاسی آن که در قلمرو خاک ایران وارد شده است توهین نماید به یک تا سه ماه حبس محکوم می‌شود مشروط به اینکه در آن کشور نیز در مورد مذکور نسبت به ایران معامله متقابل بشود.
تبصره - اعمال مواد این فصل منوط به تقاضای دولت مربوطه یا نماینده سیاسی آن دولت یا مطالبه مجنی‌علیه یا ولی او است و در صورت استرداد تقاضا تعقیب جزائی نیز موقوف خواهد شد.
ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی
هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شوون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
ماده ۷۰۰ قانون مجازات اسلامی
هر کس با نظم یا نثر یا به صورت کتبی یا شفاهی کسی را هجو کند و یا هجویه را منتشر نماید به حبس از یک تا شش ماه محکوم ‌می‌شود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی کیفری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.