یکشنبه, 30 اردیبهشت,1403
ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 31 شهریور 1400

 نحوه شکایت برای سرقت و مفقودی تلفن همراه

باسلام واحترام

اینجانب گوشی ام رامفقود نمودم شکایت مطرح و در شکایت مفقودی اعلام نمودم نه سرقت وچون مشخصات طرف شکایتم رانمی دانستم ستون متشاکی عنه راخالی گذاشتم رسیدگی شروع شد از طریق کلانتری ازطریق دفتر پیشخوان ایرانسل یک مورد تماس مثبت ثبت شده به شعبه ۱۰ دادیاری شهرمان اعلام شده اما درمتن قرار نهایی دادسرا ،علیرغم اعلام مشخصات یابنده و یا سارق گوشی متاسفانه نوشته شده متهم ناشناس میباشد لذا شکایت من رد شده و متاسفانه اعتراض بنده هم رد شده و شعبه ۱۰۲ کیفری شهرما ،رای دادیاری شعبه ۱۰ را تایید و قطعی اعلام نموده است حال مانده ام چطوری و از طریق چه ماده ای مجددا" به این رای قطعی اعتراض نمایم البته به نظرم من اشتباه کردم که درشکایتم مفقودی اعلام نموده ام نه سرقت لطفا مرا راهنمایی فرمایید میتوانم ادامه رسیدگی به این پرونده را خواستار گردم یا چکار بایدبکنم متشکرم.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1181

پاسخ - شکایت سرقت تلفن همراه

  • بهتر این است که روند جریان پرونده از ابتدا آغاز شود و برای این کار از ابتدا شکواییه ای جدید تنظیم کنید. چون این دفعه چون تلفن همراه ردیابی شده است در ستون متشکی عنه اسم و مشخصات سارق را لحاظ کنید. دراین  صورت نوع بزه را سرقت و در صورت فقدان اسم تحصیل مال نامشروع عنوان بزه ارتکابی خواهد بود.
  • پرونده لازم است نسخه ای از صورتجلسه ضمیمه پرونده شود؛ لذا شخص مالباخته جهت دریافت نسخه ای از صورتجلسه باید به صورت حضوری به کلانتری مربوطه مراجعه کند.
  • استعلام دفتر پیشخوان و ثبت یک تماس مثبت هم ضمیمه شکواییه شود.
  • نسخه ای از صورتجلسه، شخص باید با در دست داشتن مدارک هویتی و همچنین مدارکی که دالّ بر مالکیت او نسبت به شیء مسروقه می‌باشد به دادگاهی که جرم در حوزه آن واقع شده است، مراجعه کرده و طرح شکایت کند.
  • گاهی اوقات ممکن است مالباخته نسبت به فرد یا افرادی مظنون باشد، پس در این حالت باید نام این افراد و دلایل و مدارکی که بیانگر وقوع جرم از سوی شخص یا اشخاص مظنون می‌باشد را نیز ضمیمه پرونده بکند، تا دادگاه با بررسی دلایل مطرح شده و احضار شخص مظنون، بتواند نسبت به صدور قرار مجرمیت یا قرار برائت نسبت به آن شخص اقدام کند.
  • قانون مجازات اسلامی در مقام بیان ادله اثبات جرم اظهار می‌دارد: «ادله اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است».
  • باید توجه داشت که شناسایی یا عدم شناسایی شخص سارق هیچ تأثیری در شکایت مالباخته و روند آن نخواهد داشت.
  • کیفری برخلاف شکایت حقوقی، نیاز به برگه چاپی مخصوص و تشریفات نیست؛ بلکه شخص می‌تواند در هر برگه ای و یا حتی به صورت شفاهی نیز شکایت خود را مطرح کند.
  •  ماده ۶۹ قانون آئین دادرسی کیفری در این زمینه بیان می‌دارد: «دادستان مکلف است شکایت کتبی و شفاهی را همه وقت قبول کند. شکایت شفاهی در صورت مجلس قید و به امضاء یا اثر انگشت شاکی می‌رسد. هرگاه شاکی سواد نداشته باشد، مراتب در صورت مجلس قید و انطباق شکایت با مندرجات صورت مجلس تصدیق می‌شود».
  •  در مورد شرایط لازم برای نوشتن شکواییه نیز ماده ۶۸ همین قانون بیان می‌دارد: «شاکی یا مدعی خصوصی می‌تواند شخصاً یا توسط وکیل شکایت کند.»

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل برای شکایت سرقت

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.