شنبه, 08 اردیبهشت,1403
ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

نمونه آراء محاکم
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 05 فروردین 1399
نمونه پرونده عملی طلاق توافقی

 نمونه پرونده عملی طلاق توافقی

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2212

پرونده عملی طلاق توافقی(گواهی عدم امکان سازش)

دادخواست طلاق توافقی

دادگاه : شعبه 8 دادگاه عمومی حقوقی 
وقت رسیدگی : 94/4/9
خواهان : هژبر...............
خوانده : ایران ..........

خواسته : تقاضای صدور حکم طلاق توافقی یا گواهی عدم امکان سازش 


دلائل و منضمات :

1- پرونده کلاسه 239 تحت رسیدگی

2- کپی عقد نامه 

3- کپی شناسنامه

 

شرح دادخواست طلاق توافقی

«ریاست محترم دادگستری 
احتراماً معروض میداریم اینجانبان خواهان و خوانده طلاق توافقی با عنایت به پرونده کلاسه 84/239 تحت رسیدگی در شعبه هشتم از آن جهت که بعلت بروز مشکلات عدیده و عدم سازش و عدم تفاهم اخلاقی و با عنایت بر آنکه زوجین نسبت بر حقوق متعلقه به یکدیگر توافق و توافی ندارند و نسبت بر آن در صورت صدور حکم شایسته و عادلانه باستناد مواد قانون مدنی ادعایی از جانب زوجین مشهود نبوده و لذا طرفین دعوی جهت سایر حقوق تراضی دارند حالیه باستناد بند 1 از ماده 8 قانون حمایت خانواده تقاضای صدور حکم بر طلاق توافقی و صدور گواهی عدم امکان سازش مزید امتنان است.»
          

صورتجلسه طلاق توافقی 

«بتاریخ 94/4/9 در وقت فوق العاده شعبه هشتم دادگاه عمومی حقوقی جهت رسیدگی به طلاق توافقی تشکیل است زوجین به اسامی هژبر ....... و ایران ........ در دادگاه حضور دارند ابتدا زوجه اظهار داشت مدت سه سال است که ازدواج نموده ایم که ثمره ای نداشته به علت عدم تفاهم قصد جدایی داریم مهریه ام 1000 سکه بهار آزادی می باشد که مبلغ شصت میلیون ریال آنرا دریافت نموده ام و مابقی را بذل می نمایم . جهیزیه ام را مسترد نموده ایم. در خصوص نفقات گذشته و اجرت المثل ادعائی ندارم تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش دارم. سپس زوج اظهار داشت :مراتب را تأیید ضمن قبول بذل تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش دارم. زوجین ذیل اظهارات خود را گواهی کرده بودند.
دادگاه با عنایت به مراتب فوق و استماع اظهارات زوجین نظر به اینکه مساعی دادگاه در جهت ایجاد صلح و سازش و انصراف از طلاق توافقی فیمابین زوجین موثر واقع نگردیده لذا به استناد قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب تشخیص مصلحت نظام قرار ارجاع امر به داوری صادر و اعلام میگردد تا داوران منتخب و زوجین با تشکیل جلسات مشترک و مذاکره با زوجین و والدین آنها سعی در اصلاح ذات البن بنمایند و در صورت عدم حصول سازش نظریه داوری خویش را ضمن مشخص نمودن حقوق زوجه و ترتیب حضانت فرزندان ظرف 20 روز داوران نظر خویش را کتباً و حضوراً جهت تنظیم وظایفشان معرفی نمایند.»

در همان تاریخ زوجین فرم مخصوص به معرفی داوران را پر کرده و داروران خود را معرفی کردند. نظریه داوران زوجین که ضمیمه پرونده بود:


نظریه داوران در خصوص طلاق توافقی

ریاست محترم شعبه دوم دادگاه عمومی 
احتراماً در خصوص پرونده کلاسه 8/84/1709 آن شعبه اینجانبان داود.م و رضا.الف به عنوان داوران زوجین انتخاب گردیده ایم متأسفانه با مذاکراتی که با زوجین به عمل آمد اصلاح ذات البین ممکن نشد و زوجین بشرح ذیل توافق به جدائی نمودند.
1) مهریه زوجه تعداد هزارسکه بهار آزادی است که از مبلغ مزبور زوجه مبلغ شصت میلیون ریال دریافت نموده و مابقی را به زوج بذل نموده و زوج قبول بذل نموده.
2) زوجه جهیزیه خود را تحویل گرفته.
3) زوجه فرزند مشترک ندارند.
4) زوجه در خصوص نفقات گذشته و اجرت المثل خود ادعائی ندارند.
5) زوجه اظهار داشت در حال حاضر باردار نمی باشد.
ذیل نظریه داوران را زوجین و داوران زوجین گواهی کردند.


رأی دادگاه طلاق توافقی

بتاریخ 94/4/9 در وقت مقرر فوق العاده جلسه دادگاه شعبه هشتم دادگاه عمومی حقوقی تشکیل است زوجین حضور دارند و اظهار داشتند بشرح دادخواست تقدیمی و لایحه مورخ پیوست پرونده بعلت نداشتن تفاهم روحی و اخلاقی توافق به جدائی کرده ایم که بطور خلاصه ذیلاً معروض میداریم و تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش برای طلاق داریم و داوران نیز مراتب را تأیید کرده اند.

1) مهریه زوجه به تعداد هزار عدد سکه تمام بهار آزادی است که زوجه از آن مبلغ شش میلیون ریال قبلاً دریافت نموده است و مابقی را در قبال طلاق به زوج بذل نموده و زوج نیز قبول نمود.
2) زوجه جهیزیه خود را مسترد داشته است.
3) زوجه در خصوص نفقات گذشته و اجرت المثل خود ادعائی ندارد.
4) زوجین فرزند مشترکی ندارند و زوجه اظهار داشت باردار نمی باشد.
دادگاه با توجه به توافق زوجین به جدائی بشرح مذکور در بالا و توضیحات آنان و ملاحظه محتویات پرونده و اینکه داوران منتخب و معرفی شده نیز بعدم آشتی زوجین و جدائی آنان بنحویکه ذکر نمودند اعلام نظر کرده اند لذا با توجه با قانون اصلاح مقررات طلاق مصوب 1371 مجمع تشخیص مصلحت نظام گواهی عدم امکان سازش برای جدائی زوجین نامبرده داده میشود تا برای ثبت آن به یکی از دفاتر رسمی مراجعه بنحوی که توافق و نوشته شد اقدام نمایند. دفتر ثبت کننده طلاق مکلف است رونوشت از سند طلاق را باین دادگاه بفرستد نسبت به موارد توافق بشرح فوق گزارش اصلاحی صادر میشود که برای طرفین قطعی اشت گواهی صادره ظرف سه ماه اعتبار دارد با توجه به بذل قسمتی از مهریه آن طلاق خلع می باشد.

 

نظر نهایی در خصوص طلاق توافقی

مطابق قانون مدنی کلیه عقود با تراضی طرفین قابل اقاله می باشد لیکن سه نوع از عقود از این قاعده استثناء شده اند از جمله عقد وقف ، نکاح و پیمانهای دسته جمعی که این امر به لحاظ رعایت مسائل اجتماعی ، مصالح کارگران و غیره میباشد، لذا انحلال عقد نکاح بایستی در صورت توافق طرفین با صیغه طلاق صورت پذیرد.

تا قبل از سال 71 زوجین می توانستند با توافق یکدیگر بر طلاق و مفارقت به یکی از دفاتر اسناد ازدواج مراجعه و با قید صیغه طلاق از یکدیگر جدا شوند، بدلیل توالی فاسد این امر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 71 ماده واحده ای تحت عنوان قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق وضع نمود که موجب آن مقرر گردید زوجهایی که قصد طلاق و جدایی دارند بایستی جهت رسیدگی به اختلاف خود به دادگاه مدنی خاص مراجعه و اقامه دعوی نمایند و پس از صدور گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاهها جهت اجرای صیغه طلاق به یکی از دفاتر رسمی طلاق مراجعه نمایند و دفاتر مذکور حق ثبت طلاقهایی را که گواهی عدم امکان سازش برای آنها صادر نشده است را ندارند در مانحن فیه نیز زوجین دادخواست خود را به خواسته طلاق توافقی ، تسلیم دادگاه نمودند و دادگاه با رعایت مقررات ماده واحده فوق از جهت تعیین داور و به موجب نظریه داوران در خصوص حضانت فرزندان و تعیین وضعیت حقوق زوجه اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش نموده و بر این اساس بر رأی صادره و ترتیب رسیدگی ایرادی وارد نمی باشد.

 

 


مطالعه مطالب مرتبط:

1- دادخواست طلاق توافقی، رای طلاق توافقی

2- شروط عقد نامه ازدواج، شروط ضمن عقد نکاح

3- مطالبه مهریه، توقیف اموال، وکیل مهریه

4- روش طلاق توافقی و نحوه انجام آن

5- چگونه وکیل خوب برای طلاق و دعاوی خانواده پیدا کنم؟


 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.