پنجشنبه, 06 اردیبهشت,1403
ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 23 اسفند 1401

 آیا می توانم با ارائه صیغه نامه شوهرم به دادگاه از او طلاق بگیرم ؟

باسلام .من ی ماهه فهمیدم همسرم کسی رو صیغه کرده الانم نه مدت صیغه رو میگه نه اصلا صیغه نامه رو نشون میده.هر روزم میره پیش اون زنه پلیس ب من گفت اگه داخل خونه ی اون باشه ۱۱۰بیاد بگیره مجبوره صیغه نامه رو نشون بده و من میتونم با اون مدرک برم دادگاه و راحت تر طلاق بگیرم درسته این حرف؟؟ شمارو بخدا کمکم کنین دو تا پسر بچه دارم چهارساله با اون زنه است منو کلی کتک زده اذیتم کرده فحش و ناسزا بچه هاهمم شاهدا چیکار کنم من الان؟؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 224

 

پاسخ- امکان طلاق از شوهر با ارائه دلیل که زن دیگری را صیغه کرده

  • قانون مدنی در مواد ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ موجباتی را برای طلاق به درخواست زن مقرر داشته است که مبتنی بر فقه اسلامی است ماده ۱۱۲۹ مربوط به استنکاف از پرداخت یا عجز شوهر از پرداخت نفقه می باشد و ماده ۱۱۳۰ مربوط به عسر و حرج است که به موجب آن اگر دوام زندگی زناشویی برای زن موجب مشقت شدید و غیر قابل تحمل باشد زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند. 
  • عسر و حرج که در این ماده به معنی مشقت شدید است قاعده عسر و حرج یا قاعده لاحراج از قواعد معروف فقهی است. 
  • تبصره الحاقی ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی مصادیق عسر و حرج را بر شمرده است که باید توجه داشت که این تبصره اولا برای رهنمود قاضی است و از پراکندگی آرا و تضییع حقوق زنان تا حدی جلوگیری می کند
  • دوما همانطور که در انتهای ماده ذکر شده است این موارد حصری نیستند و تمثیلی هستند و موارد دیگری نیز که منطبق بر عسر و حرج زوجه باشد نیز می تواند قاضی بدان استناد کند و حکم به طلاق زوجه دهد و به عنوان یک قاعده ثانویه حاکم می تواند مرد را مجبور به طلاق زوجه می کند.
  • بند چهارم تبصره الحاقی ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی مربوط به سوء رفتار و ضرب و شتم با اوضاع و احوال زوجه می باشد و قضاوت را به عهده عرف گذاشته شده است و عرف نیز این نوع رفتارها را بر خلاف شایستگی یک زوجه می داند و به نوعی خیانت تلقی خواهد کرد که عادتا قابل مسامحه نیست. 
  • همچنین زن اول با اثبات ازدواج مجدد شوهر بدون اجازه خود می تواند به استناد بند شروط 12 گانه عقدنامه تقاضای طلاق کند و در صورت تمایل علاوه بر طلاق می تواند مهریه را هم وصول نماید. زیرا با تحقق این بند از شروط ضمن عقد، زن وکیل زوج در طلاق خود میباشد. 
  • در عمل تقاضای طلاقی که با استناد به این شرط عقد نامه و ازدواج مجدد زوج بدون اجازه همسر اول باشد، به دو دسته تقسیم می شود ؛

دسته اول ازدواج مجدد زوج از نوع دائم باشد که تردیدی در ایجاد حق طلاق برای زن در این فرض وجود ندارد و رویه تمامی قضات دادگاه خانواده بر پذیرش طلاق در این فرض است.

دسته دوم موردی است که ازدواج مجدد مرد از نوع موقت باشد؛ هر چند بیشتر قضات طلاق را در این فرض پذبرفته و بر اساس شروط عقدنامه به زن اجازه می دهند به وکالت از شوهر خود را مطلقه نماید ولی هستند قضاتی که امر موقتی متعه را به نوعی حق مرد پنداشته و نافی ممنوعیت ازدواج مجدد و ضرورت اجاره همسر اول نمی دانند!

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص طلاق با ارائه صیغه نامه شوهر به دادگاه

♦  نظر پلیس در این باره از این باب است که با تهیه گزارش و صورت جلسه می توان دلیل مناسب و محکمه پسند برای تشکیل پرونده و تسریع در رسیدگی دادگاه است اما برای دادگاه این مهم است که ادامه زندگی برای شما با عسر و حرج همراه است یا خیر تا بتواند به استناد ماده ۱۱۳۰ یا قاعده عسر و حرج شما را طلاق دهد .

♦  در ثانی اگر در قباله نکاح یا سند نکاح خود در قسمت دوازده شرط ضمن عقد مورد حق توکیل در طلاق در صورت وقوع ازدواج مجدد تراضی کرده باشید در صورت وقوع ازدواج مجدد شما وکالت در طلاق دارید و به استناد آن نیز می توانید خود را مطلقه کنید. 

 

 

مستندات قانونی - طلاق زن 

ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی
در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.
تبصره (۱۳۸۱/۴/۲۹) - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:
۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل متخصص دعاوی خانواده و طلاق

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.