جمعه, 10 فروردین,1403
ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 19 تیر 1400

 تقسیم اموال و ترکه منقول مادر به چه صورت است ؟

سلام

مادرم در سال 91 فوت شده ماترک مرحومه شامل طلاجات و مقادیری وجه نقد توسط خواهرم بصورت امانت به یکی از برادر ها سپرده شده است و نیز اسناد بانکی حساب های سپرده بلندمدت و کوتاه مدت و کلیه مدارک و اسناد کفن و دفن مرحومه نزد اوست و حالا او این مدارک را صرف ادعای دریافت هزینه های انجام شده توسط نامبرده بدون ارایه مدرک و سندی دال بر خرج کردن جهت اخذ گواهی انحصار وراثت و نیز امانت ها را به هیچکدام از وراث پس نمی دهد سوال من اینست که آیا من میتوانم شخصا جهت رسیدن به حقوق قانونی خود طرح دعوی علیه برادرم بکنم؟ و اگر میتوانم از کجا و چگونه بایستی اقدام نمایم.

باتشکر و احترام 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 525

نحوه تقسیم اموال و ترکه منقول مادر بین وراث

  • وقتی شخص فوت می نماید در خصوص اموال غیرمنقول و حساب های بانکی و اموال منقولی که سابقه ثبتی دارد هیچ یک از ورثه نمی تواند نسبت به این اموال بدون رضایت سایر ورثه تصرف یا ادعایی داشته باشد.
  • پس از اخذ گواهی انحصار وراثت و تعیین سهم الارث هر یک از وراث، در صورتی که میان ورثه توافقی در خصوص نحوه تقسیم ترکه اعم از منقول یا غیرمنقول وجود داشته باشد طبق آآن عمل می شود و اگر ورثه در مورد تقسیم اموال توافق نداشته باشند می توانند از دادگاه تقاضای تقسیم ترکه را به استناد مواد 300 به بعد قانون امور حسبی بنمایند.
  • اما در خصوص اموال منقولی که سابقه ثبتی ندارند و مدرکی دال بر مالکیت مادر (متوفی) وجود ندارد اعم از طلا و وجوه نقد و غیرآن، در این صورت اگر مدرک و دلیلی مبنی بر تعلق این اموال به متوفی و به امانت سپردن آن ها به برادر وجود نداشته باشد براساس قاعده ید، مالک کسی است که این اموال را در تصرف دارد و نمی توانید نسبت به آن ها ادعایی داشته باشید.
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.