پنجشنبه, 30 فروردین,1403
ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: پنجشنبه 03 فروردین 1402

 آیا اگر مرد محکوم به ده سال حبس به دلیل سرقت شود، زن می تواند طلاق بگیرد ؟

سلام. من همسرم به مدت ۱۰سال است مرا بدون هیچ خبری رها کرده و الان توسط یه آشنا که اطلاع داده در این مدت به جرم سرقت زندان بوده.من مهریه و حتی نفقه ی این ۱۰سال و حلالش کنم میتونم طلاق غیابی درخواست کنم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 214

 

پاسخ – امکان گرفتن حکم طلاق توسط زن بدلیل محکومیت به ده سال حبس برای جرم سرقت

  • مواد ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ قانون مدنی اشاره به طلاق به درخواست زن دارد و در پاره ای از موارد به زوجه اجازه داده شده است که با رجوع به دادگاه درخواست طلاق کرده و در صورتیکه دادگاه شرایط لازم را محرز بداند حکم به طلاق زوجه می دهد و در این صورت مرد الزام به طلاق زوجه می شود و اگر از این کار سر باز زند قاضی راسا اقدام به طلاق زوجه خواهد کرد. 
  • یکی از موارد طلاق زن عسر و حرج زوجه است ؛ عسر و حرج به معنای مشقت شدید است و قاعده عسر و حرج از قواعد معروف فقهی است که مبتنی بر آیات قرآن است تشخیص اینکه ادامه زندگی زناشویی برای زن غیر قابل تحمل است با قاضی است؛ تبصره الحاقی ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی مواردی را به صورت تمثیلی در مقام بیان موارد عسر و حرج بیان داشته است و این تبصره رهنمودی برای قاضی است که از پراکندگی آرا و تضییع حقوق زن تا حدی جلوگیری می کند. و این موارد به نوعی اماره قانونی عسر و حرج است که با اثبات یکی از این موارد دادگاه باید حکم به طلاق زن دهد اما خلاف آن نیز قابل اثبات است و ممکن است زوج ثابت کند که به رغم موارد یاد شده ادامه زندگی برای زن مشقت بار نیست 
  • یکی از موارد یاد شده در تبصره ماده مذکور محکومیت قطعی زوج به پنج سال حبس یا بیشتر(درجه پنج و بالاتر) 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص طلاق زن بدلیل محکومیت شوهر به حبس

♦  قانونگذار در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی این اختیار را به شما داده است که درخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم کنید و پس از انجام مراحل دادرسی حکم طلاق شما صادر شود.

♦  محکومیت زوج به حبس بیش از ده سال نیز به تصریح خود قانون بر می آید که از بارزترین موارد عسر و حرج می باشد. 
♦  مسایل مالی نکاح نیز بر جای خود باقیست و شما می توانید با مراجعه به اجراییات ثبت مهریه خود را به اجرا گذاشته تا با شناسایی و توقیف اموال قابل توقیف به استثنای مستثنیات دین مهریه شما وصول شود همچنین نفقه ایام گذشته شما نیز طی دادخواست جداگانه ای قابل وصول می باشد. 

 

نکته : اگر زنی اقدام به طلاق نماید و برای طلاق دلیل داشته باشد نیاز نیست قسمت عمده یا همه مهریه خود را ببخشد و می تواند با بخشش حتی یک یا چند سکه (و حتی بنا بر نظر برخی از قضات بدون بخشش هر میزان از مهریه) طلاق بگیرد.

 

 

مستند قانونی - طلاق زن

ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی
در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.
تبصره (۱۳۸۱/۴/۲۹) - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:
۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راههای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل متخصص دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.